اطلاعات کلی درباره تحصیل و زندگی در سوئد

سوئد کشوری صنعتی  و بسیار مرفه واقع در شمال اروپا و در حوزه اسکاندیناوی می باشد. جمعیت آن حدود 9 میلیون نفر بوده و کشوری مهاجرپذیر می باشد. سوئد از لحاظ وسعت سومین کشور بزرگ اروپا بدون احتساب روسیه به شمار می رود و برند های معروفی از جمله ولوو، ایکه آ ، اسپاتیفای و اسکانیا منعلق به سوئد می باشند. سوئد هر ساله در زمره 5 کشور برتر جهان از لحاظ امنیت و رفاه زندگی قرار می گیرد. برطبق برخی از سایت های اینترنتی بعد از کشور امریکا دارای دومین نظام آموزشی معتبر در دنیا می باشد. . در این كشور مردم قانونمند و وقت شناس هستند  و عادت به تنوع فرهنگی دارند . امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی بصورت کامل مهیا می باشد. واحد پول  این كشور کرون است که تقریبا معادل 450 تومان میباشد .رفت و آمد بیشتر با دوچرخه ،اتوبوس و قطار است. اتوبوس و مترو پوشش کامل شهری دارد و برای دانشجویان تخفیف های متعددی در انواع خدمات در نظر گرفته شده . این كشور دارای تابستان معتدل و زمستان سرد می باشد. گاهی هوا  تا 20- درجه هم سرد می شود.البته این موضوع در شهرهای مختلف در سوئد بسیار متفاوت است چرا که شهرهای شمالی نزدیک به قطب وشهرهای جنوبی نزدیک به دانمارک و اروپای مرکزی می باشند

مهمترین سرمایه کشورسوئد نیروی انسانی تحصیل کرده می باشد. تحصیلات عالی در این کشور هر 6 سال یکبار مورد تجدید نظر قرار می گیرد. دانشگاههای این كشور دارای بیش از 500 رشته در دوره های فوق لیسانس و حدود 40 رشته در مقطع لیسانس به زبان انگلیسی می باشند و سیستم آموزشی براساس سیستم دانشجو محوری طرح ریزی شده است. در واقع تقریبا تمامی رشته ها به غیر از پزشکی، دندان، دارو و رشته های مرتبط با تئاتر وسینما در مقطع ارشد به زبان انگلیسی می باشندگرچه رقابت برای پذیرش در دانشگاههای این كشور شدید میباشد،64 درصد دانشجویان مقطع دکترا را دانشجویان خارجی تشکیل میدهند. همچنین در سوئد تقریبا تمامی مردم به زبان انگلیسی مسلط هستند و انگلیسی زبان دوم محسوب می شود. حتی اکثر برنامه های تلویزیونی سوئد به زبان انگلیسی و با زیر نویس سوئدی پخش می شوند

هزینه زندگی ماهانه یک دانشجو در شهرهای کوچک حداقل 2.5 تا 3 میلیون تومان و در شهر های بزرگ حدود3 تا  3.5 میلیون تومان می باشد شامل هزینه های اجاره خانه، غذا، رفت و آمد، کتاب و اینترنت

در این كشور دانشجویان اجازه کار به صورت نامحدود دارند اما پیدا کردن کار امری آسان نیست. دانستن زبان سوئدی در پیدا کردن کار بسیار حائز اهمیت است. قابل ذکر است همسر و فرزند زیر 18 سال دانشجو می توانند همزمان با وی ویزا دریافت نموده و چنانچه طول دوره تحصیل بیشتر از یک سال باشد، همراهان نیز اجازه کار خواهند داشت

در دانشگاه های سوئد دو ترم تحصیلی وجود دارد

شهریور  (  September)

دی  ( January )

  رشته ها بسیار محدود هستند   January  در ترم

توجه داشته باشید جهت اقدام برای اخذ پذیرش در تمامی مقاطع تحصیلی در سوئد داشتن مینیموم مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و یا دیپلم 4ساله همچنین مدرک زبان آیلس آکادمیک با نمره 6.5 به بالا و یا معادل آن اجباری است. متقاضیانی که دارای لیسانس زبان انگلیسی بوده و یا در کشوری به زبان انگلیسی تحصیل کرده باشند می توانند از ارائه مدرک زبان معاف گردند. چنانچه مدرک زبان ندارید می توانید ابتدا از دوره های زبان انگلیسی در سوئد استفاده کرده وسپس جهت ادامه تحصیل در مقاطع مختلف اقدام نمایید.

Picture1